Arròs a la Cubana 2.0

Us agrada l’arròs a la cubana? A qui no, oi?

Aquest arròs a la cubana, va més enllà. Com diria en Jamie Oliver, és “The Ultimate” arròs a la cubana…

L’arròs no té res d’especial, és un arrós bomba bullit al dente el dia abans. Així queda més sec i el podem saltejar bé.  Els ous ferrats, tampoc. Ous de corral fregits en un xic d’oli d’oliva.

El que el fa especial, és el sofregit. Res a veure amb el clàssic tomàquet fregit d’alguns menús. I sense gaire complicació, deu n’hi do com canvia…

Tallem la ceba en trossets petits i la posem en una paella al foc amb una mica d’oli d’oliva.

Quan està rossa, li posem uns daus ben petits de pernil ibèric. No patiu si hi ha una mica de greix al pernil, millor.

Saltegem uns minuts i quan el pernil ja canvia de color cap a més claret i el poc greix s’ha fos, hi posem un rajolí de vi ranci i quan s’hagi evaporat,  els tomàquets també tallats a trossos.

Deixem que es faci tot poc a poc i posem una miqueta d’aigua, però poca. Quan ja tenim el tomàquet cuit, ho passem tot per la batedora. Si us queda massa espès, afegiu-hi un altre rajolí d’aigua. Ens ha de quedar cremós. Nosaltres no hi posem sal fins al final, no sigui que el pernil ens jugui una mala passada.

En una altre paella, amb un xic d’oli d’oliva, hi posem un all picat (opcional, si no us agrada l’all, no n’hi poseu) i anem saltejant l’arrós que hem cuit el dia abans, fins que estigui ben calent.

Fregim un parell d’ous… et voilà!!

Bon profit! arròs a la cubana

Ingredients:

  • 1 ceba
  • 6 tomàquets madurs
  • Retalls de pernil ibèric tallat a daus petits
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Arròs (2 grapats per cap +1 de propina)
  • Ous



					

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies