• Slider Image

Arrossejat

A casa ens agrada la cuina marinera tant com l’asiàtica. Des de ben petits que tots dos hem menjat bon peix i fresc, de totes les formes. Una de les que més ens agrada és l’arrossejat. Una recepta de la tradició marinera, d’abans que els restaurants s’inventessin la “ditxosa fideuà” . La fideuà, no és més que una adaptació als temps de cuina de l’arrossejat. És més barati ràpid de cuinar, per això l’ofereixen a tot arreu. Però si voleu gaudir del millor sabor, heu de fer un arrossejat com feien abans els mariners, amb el peix “sense preu” o de “la tira” que se’n deia per aquí.

Cal bullir peix de roca (aranyes, escórpores, rates, crancs, etc) en una cassola on prèviament hi haurem fregit una ceba picada, una mica d’all i una mica de nyora. Un cop torrats aquests ingredients, hi afegim el peix de roca, li donem un parell de voltes i aleshores hi posem l’aigua. Ho deixem bullir uns 20 minuts i ja tenim el caldo de peix (fumet pels refinats) fet.

Ara ve quan posem en una paella un gra d’all, un bon raig d’oli d’oliva i hi posem l’arrós en cru. L’anem remenant fins que agafi un color torrat, enretirant l’all abans de que es cremi.

Un cop l’arrós ja té el color desitjat, retirem l’excés d’oli i hi aboquem el caldo de peix calent. La proporció acostuma a ser 1.5 o 2 parts d’aigua per una d’arròs. Deixem coure fins que s’evapori el líquid i l’arrós estigui al punt. Aneu amb compte, perquè l’arrós fregit no té el mateix temps de cocció que l’arrós cru i se us pot covar.

En aquesta ocasió, la Emi, de la Peixateria Domingo ens va avisar que havia agafat una Iserna de quasi 1 Kg.  (Cirvia o Pez Limón que en diuen a altres llocs). O sigui que en lloc de fer servir peix de roca ho vam fer amb el cap i les espines de la Iserna. Increíble!

 

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies