Canalons d’espigalls, formatge i pernil

Aquests canalons són de creació pròpia. Al Garraf es mengen molt els espigalls, tot i que per aquesta recepta, varem fer servir brotons, ja que encara no era el temps.

Hem de netejar-los sota l’aixeta. Nosaltres, com quasi tota la verdura, els posem talladets al microones en un plat  tapats amb film de plàstic on li hem fet uns forats. Es couen més de pressa i queden molt saborosos i l’aigua no s’emporta ni el gust ni els nutrients. El temps dependrà de la quantitat de producte que hi posem i de la potència de l’aparell. A casa, aproximadament mig quilo els posem uns 6 minuts. Ull, que quan surten, el plàstic crema…

Mentrestant, bullim la pasta dels canalons. Un cop bullits, els enfredem i els disposem sobre un drap de cuina net.

Un cop cuits els espigalls o brotons, els posem a una paella i els saltegem, incorporem el formatge i remenem. Hi posem una mica de llet per desfer el formatge i lligar-ho tot. En aquest cas, hi varem posar Tomme de Savoie, un gran formatge francès de la Savoie, de pasta premsada crua. De gust suau però molt agradable. El podeu substituir tranquil·lament per un Camembert o un Brie.

Un cop tot integrat, ho poseu en un recipient i ho passeu per la batedora. No busquem una crema, volem que els espigalls es desfacin peró es vegin. No tritureu massa.

Llavors farcim els canalons amb aquesta pasta i els posem en una safata pel forn.

Fem una beixamel suau on també incorporarem una mica de  formatge del que hem utilitzat per la pasta dels espigalls.

A part, posem uns talls finets de pernil (com més bo, millor…)  sobre un full de paper de cuina damunt d’un plat i ho tapem amb un altre full de paper. Ho posem al microones entre 3 i 4 minuts. Quedarà cruixent i bo, i no farem fums ni olors a la cuina. Deixem refredar.

Cobrim els canalons amb la beixamel de formatge i enfornem 10-15 minuts. Quan estiguin ben calents, els emplatem i posem per sobre el pernil ben picadet.

Molt bons i suaus.

Ingredients:

  • Espigalls o brotons
  • Pasta de canalons
  • Llet
  • Farina
  • Formatge Brie o Camembert
  • Mantega
  • Pernil
  • Sal

Les quantitats, ja sabeu, depèn de cadascú. No coneixem ningú que es dediqui a pesar ni medir la llet per fer una beixamel….

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies