Cotnes caramelitzades amb 5 espècies

Aquest plat pot ser un aperitiu o formar part d’un postre. De fet, nosaltres el vam menjar al Dos Palillos com a postre, acompanyat d’un gelat de gingebre. La combinació va ser espectacular.

Es tracta de fer un caramel, posant el sucre a la paella amb un rajolí d’aigua. S’hi pot posar una cullerada de mel per reforçar el gust.

Un cop tenim el caramel a punt, hi anem sucant les cotnes (si, les “cortezas de cerdo” de tota la vida…)  d’una en una. Les dipositem en un plat on prèviament hem passat un paper de cuina amb una gota d’oli, o en qualsevol altre recipient antiadherent. Tant aviat com surten del caramel, les hem d’espolsar amb un polsim de 5 espècies xineses (ingredient bàsic a la cuina xinesa i ja ho venen preparat), i unes escates de sal maldon.

Un cop fredes les cotnes, ja les podem menjar. Acompanyades d’un gelat, son boníssimes. Si les serviu d’aperitiu, proveu d’acompanyar-ho d’un formatge sec.

Bon profit!   cotnes

Ingredients:

  • 1 bossa de cotnes de porc
  • 4 o 5 cullerades soperes de sucre
  • 1 rajolí d'aigua
  • 5 espècies xineses
  • sal maldon.

2 thoughts on “Cotnes caramelitzades amb 5 espècies

Leave a Comment