Enigma Concept

Emoció.

Carrer Sepúlveda 38-40

08015 – Barcelona

www.enigmaconcept.es

info@enigmaconcept.es

Aquesta entrada sí que és difícil….
Enigma és el nou restaurant de l’Albert Adrià a Barcelona, tot i que al darrere també hi ha el seu germà Ferran i els germans Iglesias, els del Rias de Galícia i partners d’altres negocis del “Barri Adrià“.
Ja fa un any que vam demanar taula  per una celebració privada. No van poder obrir quan tenien previst, i sortosament, no fa gaire vam rebre un correu electrònic d’ells on ens deien que finalment obrien el mes de gener d’enguany i que teníem ocasió de formalitzar la reserva. No ens ho vam pensar dos cops, i hi hem anat!
A diferència d’altres entrades d’aquest bloc, no comentarem el que vam menjar, ni penjarem fotos dels plats (per desig expres de la directora i sommelier Cristina Losada) a excepció de la que heu vist, del tomàquet, que pensem que és la millor forma d’expressar el que és Enigma. I principalment perquè a l’Enigma no es va a menjar. Al menys, no a menjar com ho entenem la majoria de mortals. A l’Enigma es va a viure una experiència única i irrepetible. A sentir. A gaudir. A experimentar. A deixar-se portar per la proposta d’un geni.  És clar que s’hi menja, i com!
L’Albert ha construït un temple de sensacions, millor dit, d’emocions. Segons la revista Eater, “és el restaurant que hagués dissenyat Willy Wonka” I no van desencaminats. La posada en escena és senzillament espectacular alhora que elegant.
Quan entres per la porta, prèviament oberta amb un codi personal que has rebut per correu electrònic, accedeixes a un passadís on tot comença. No saps on aniràs a parar, ni el que t’espera a partir d’ara. Millor. Deixa’t portar…. Gaudeix.
Un cop has arribat al final del passadís, apareixes a una zona que anomenen Ryokan on et dona la benvinguda la  Cristina, amb qui repasses les teves intoleràncies gastronòmiques o les teves peticions especials, si és que n’has fet.
I t’explica una mica com anirà això. I… comença l’espectacle! (O millor dit, la cerimònia, perquè realment ho és).
Durant tota la nit vas passant per diferents estacions o “Enigmes” com ho anomenen ells: Ryokan, La Cava, La Barra, La Planxa, El Dinner… Cadascun amb la seva particularitat, presentant-te sabors i textures que et destrossen els teus esquemes i et provoquen unes emocions úniques. Tant a la boca com al cervell.
Mentre dura aquesta orgia gastronòmica,  ja al Dinner, una cambrera se n’ocupa de la vostra taula d’una manera que et sembla que estàs sol al local i que estan fent tot aquesta moguda per tu, oferint-te constantment les delícies que surten de la cuina i les diferents estacions. Brutal.
És una commoció constant. Dolços, salats, àcids, amargs  i sobretot Umami. Molt Umami.
Quan sembla que ja has acabat, desprès d’unes quantes hores en estat Zen, accedeixes a la reproducció del mític 41º, que és on arribes al Nirvana senso-gastronòmic definitiu de la mà del bartender Marc Àlvarez. Espectacular. Quan vam marxar (per pròpia voluntat, ja era tard i havíem de conduir fins a casa), vam tenir aquella sensació que tantes vegades heu tingut de nens, quan t’ho estàs passant bomba amb els amics  i la mare et crida cap a casa…
Ens va sorprendre molt la joventut del personal i la seva professionalitat. Tots, absolutament tots, son grans, molt grans tot i la seva joventut. Impressionant.
El preu? tant se val. Al menys per nosaltres, ha sigut una experiència vital impagable. Repetirem segur.
Gràcies a tots.

Leave a Comment