Er Occitan

C/Major, 66
25550 Bossòst – Val d’Aran
Tel. (0034) 973 64 73 66

http://www.eroccitan.com/

Passant uns extraordinaris dies a la Vall d’Aran, vam fer tot el possible per anar a sopar una nit a Er Occitan, a Bossost.

Ho havia vist a internet uns dies abans d’anar a la Vall i vaig voler provar-lo. Hi vam anar amb un amic de la Vall i ens va agradar moltíssim.
El local, ubicat al centre de Bossòst,  no és gaire gran, té unes 8 o 10 taules, tot i que l’ambientació és molt agradable i acollidora amb suficient espai entre taules per no molestar ni ser molestats. El servei, comandat per la propietària, molt professional i correcte, tot i que els plats no van arribar a taula junts, fent que ens haguéssim d’esperar entre nosaltres per menjar. Culpa de la cuina, no del servei.

Disposen d’una carta de vins molt completa, amb referències de viticultors de tot l’estat i de tots els preus. Nosaltres vam triar un rosat Radix, de Parés Baltà.

Ens van oferir uns aperitius molt originals: Una cullereta de crema de tubercles amb sardina fumada i cruixent de wasabi i després uns “bikinis” de rilletes amb mozzarella.

Bikini de rilletes

Bikini de rilletes

Aguachile

Aguachile

Truita de Tavascan

Truita de Tavascan

Espatlla de xai

Espatlla de xai

De primer vam demanar un “Aguachile” de blat de moro amb pollastre i llamàntol extraordinari, un Laminat de truita de Tavascan molt original i un plat anomenat “Clorofila amb tàrtar d’ostres, vieires i bolets” , molt original i gustós.

De segon, una Terrina de cua de porc amb anguila fumada, Alicot de pintada del Gers (per a mi el millor plat) i una espatlleta de xai de molt bona factura. El plat de cua de porc el vaig trobar excessivament salat.

Cua de porc

Cua de porc

Pintada del Gers

Pintada del Gers

Taula de formatges

Taula de formatges

Pa amb oli i xoco

Pa amb oli i xoco

Els postres, també molt originals i bastant correctes. L’única cosa que no em va quadrar va ser que havíem de demanar els postres quan ens van prendre la comanda del sopar. En aquest cas vaig demanar un postre de pa amb xocolata i oli que no em va acabar de fer el pes. Tot i que sóc “xocoaddicte” amb un segon plat tan salat hagués preferit una cosa una mica més refrescant.

Per acabar ens van oferir uns “petit fours” molt bons.

Vam pagar 165€. No ens va semblar gens car per 3 persones i tenint en compte que van caure dues ampolles de vi.

Hi tornarem segur.

I ara una apreciació tan personal com tot el que heu llegit a dalt: Si els francesos es van atrevir a donar una estrella a Can Dani de Formentera, a què esperen amb Er Occità? Aquest sí que se la mereix.

 

Leave a Comment