Espigalls fregits

Aquesta recepta està inspirada en les algues fregides que serveixen a alguns restaurants xinesos de Londres. Bé, inspirada….no. Directament copiada! Ells diuen que son algues fregides, però no ho son. Fan servir col de la varietat  Kale (Més que una varietat, la col Kale és una forma de conreu de la col en la que aquesta no forma cabdell o testa, només fulles grans i verdes com les que envolten les cols normals. És una verdura molt popular al nord d’Europa, car és molt resistent al fred i a les glaçades. Viquipèdia). En aquest cas, enlloc de fer servir col Kale, hem utilitzat espigalls.

Hem de treure el tronc central dels espigalls, deixant només la fulla verda. Aquesta fulla la tallem ben fina amb el ganivet, formant tires de 4-5mm.

Posem una cassola al foc amb força oli i quan està calent hi posem els espigalls tallats i ULL tapem immediatament. Encara que es espigalls estiguin secs, l’oli comença a esquitxar de mala manera! passats uns 30 segons, ja haurà parat. remenem i retirem del foc. Ho posem sobre un paper absorbent per treure l’excès d’oli.

Si volem fer com els xinesos, fem una barreja amb sucre, sal i sèsam (triturat tot junt) i espolsem per sobre.

A l’endemà vam fer una variació: Vam utilitzar col Kale i enlloc de fregir-la la vam fer al forn. També va quedar extraordinari!

 

Bon profit!

Ingredients:

algas
  • Espigalls o col Kale
  • Oli per fregir
  • Barreja de sal, sucre i sèsam.

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies