Fricandó a la Marroquina

Aquest platillo ha sortit de la imaginació. Et lleves un diumenge pel matí, i dius, “Em ve de gust menjar marroquí, però vaig a fer un trinxat abans que es faci malbé la col”. Desprès dius “O millor un fricandó”. La Mónica diu “I si fem un fricandó amb col…?” I acaba sortint això…..

Passem per la picadora la ceba, el pebrot vermell i l’all fins que quedi una pasta fina.

Escalfem oli d’oliva en una cassola ampla i hi aboquem la pasta. A foc mig-suau fins que queda una pasta confitada. Llavors hi posem les espècies, la sal i el pebre  i remenem una estona. No volem que es cremin, ja que deixaria un gust amarg. A la llista d’ingredients hem posat comí, però nosaltres hem fet servir una varietat que vam portar del Marroc que es diu Carvi.

Passem els talls de carn salats i empebrats per una mica de farina i els posem a fregir en una paella amb un raig d’oli. Un minut per cada cara n’hi ha prou. Els retirem i els posem a la cassola on hi tenim sofregint la pasta. Remenem un minut i afegim u raig de vi ranci. Deixem que redueixi una mica i afegim un parell de gots d’aigua. No volem una salsa massa líquida, o sigui que no us passeu amb l’aigua i la col en deixa anar una mica….

Quan arrenca el bull hi posem la col tallada a trossos no gaire petits per sobre i tapem. Deixem coure a foc baix uns 10 minuts. Quan la col s’ha estovat una mica, la remenem procurant que sempre quedi la carn a sota i la col a sobre i deixem coure uns 45 minuts més a foc lent. El suc quedara reduït i molt bo.

La flaire que deixa anar és tremenda. Olor a Marroc….

Bon profit!

Ingredients:

  • Carn per fricandó (culata o llata)
  • 2 cebes
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1 gra d'all
  • 1 cullerada de Ras el Hanout
  • 1 cullerada de gingebre en pols
  • 1 cullerada de comí
  • Col
  • Vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Farina
  • Aigua, sal i pebre

Leave a Comment