La Bauma

Vega Aixalà La Bauma 2013 (Blanc)

 

3_la_bauma-top

Vega Aixalà La Bauma 2013 (Blanc)

Denominació d’origen: DO Conca de Barberà
Composició varietal: Garnatxa Blanca, Albarinho, Roussanne, Chardonnay, Pinot Gris, Riesling
Criança: no

Aquest vi ens torna bojos. Un blanc llaminer que fa que no puguis parar de beure’l. Criat a 900 metres d’alçada en terres de licorella, poseeix tots els aromes que pot donar aquesta singularitat geogràfica.

Nota de tast

Color groc llimona pàl·lid amb tonalitats verdoses.

En nas és molt intens, amb una mescla complexa i harmònica d’aromes afruitades, entre cítriques i tropicals (molt exòtiques), florals i un lleuger aroma d’herba tallada.

En boca és madur; el pas de boca dens, però equilibrat per una sensació global de frescor que persisteix lleugerament. Domina la percepció del vi en tot el seu recorregut pel paladar.

Maridatges

Es molt agradable per prendre sol, en aperitius lleugers, amb marisc i peixos diversos, i amb tot tipus d’amanides o arrossos no marinats en excés.

Analítica

Graduació alcohòlica: 14 % Alc
Acidesa total: 4,9 g/L
Acidesa volàtil: 0,36 g/L
Diòxid de sofre total: 61 mg/L
Data d’embotellament: 18/04/2014
Producció total: 6000 ampolles de 0,75 cl

Fitxa

Leave a Comment