Oli de curri

Aquest oli, si us agrada el curri, és molt versàtil. Es pot fer servir per amanir verdures saltejades o al vapor, peixos a la brasa, pollastre, i també perquè no, xocolata amb pa torrat.

Només cal utilitzar un bon curri. Nosaltres recomanem aquest de la casa Sharwood’s.   Val la pena pagar una miqueta més que el clàssic pot de curri que trobes al súper, però en aquests pots n’hi ha molta quantitat i la qualitat és molt bona. El podeu trobar a qualsevol botiga de menjar asiàtic.

Posem en un recipient de vidre amb tapa, una o dues cullerades de pols de curri. Unes llavors de cardamom i si voleu, una mica de coriandre en pols o gingebre també. Es tracta de reforçar el sabor del curri amb altres ingredients clàssics de les cuines asiàtiques.

Deixeu-lo reposar uns dies, anant remenant cada dia per evitar que el curri es dipositi al fons del recipient. Passats 4 o 5 dies, coleu-lo amb un drap fi o paper de cuina. Això és molt important, ja que si deixeu els ingredients dins de l’oli, es pot tornar ranci.

Apa, a fer-lo servir!

oli de curriIngredients:

  • Oli de girasol
  • Curri en pols
  • Cardamom*
  • Coriandre*
  • Gingebre*

* opcional

 

Leave a Comment