Panacotta de regalèssia i canyella.

Aquest postre, d ‘origen italià, vol dir literalment “nata cuita”. La textura recorda a un flam, però amb un intens gust de llet, que podem modificar afegint-hi infinitat d’ingredients. Com a nosaltres ens agrada molt la regalèssia, ho hem provat i ha quedat molt bo. En primer lloc posem els fulls de gelatina en remull

Read More

Tartar de tonyina a la japonesa

Si sou fans del menjar japonès, aquesta tartar de tonyina us encantarà. Hem utilitzat un filet de tonyina ben fresca, ben vermella. No compreu tonyina si el color no és ben vermell. Moltes vegades a les peixateries congelen la tonyina (o ja la compren congelada) i la deixen descongelar, cap problema. El problema és la

Read More

Vol-au-vent de bolets i gambes

Fàcil, fàcil. Cosa de nens… Com la nostra amiga Mercè ens ha regalat uns fredolics del Garraf que ha collit el seu pare, i al rebost hi teníem un paquet de vol-au-vents, hem fet aquest primer plat força bo. Aquest és un primer plat econòmic, que omple i queda bé. Hem de comprar uns vol-au-vents.

Read More

Cremador

Cremador económic

Ahir vigília de Nadal, vam anar a la Ferreteria Aleix, dels nostres amics Aleix i Mercè a Sant Pere de Ribes, a comprar un parell de coses que necessitavem. Per casualitat vam veure aquest cremador a gas, pels postres! Cremador de gas econòmic I per menys de 6 euros, no podíem dir que no! Cap

Read More

Tomaquets caramelitzats

Tomàquets xerri caramelitzats

Aquest és un bon aperitiu que agradarà a grans i petits. Llueix molt a taula.  Només cal escalfar el sucre en una paella amb una cullerada d’aigua, fins que es formi el caramel. Punxeu cada tomàquet per la part de la branca amb el bastonet. Quan tingueu fet el caramel, amb compte de que no

Read More

Croquetes de cua de bou amb el seu suc de rostit

Aquesta recepta és del xef Heston Blumenthal (The Fat Duck). El varem veure a la tele i ens va agradar de seguida. Avisem: és una mica laboriós però val la pena. Necessiteu una olla a pressió. Poseu al foc l’olla a pressió amb suficient oli per cobrir la base. Quan estigui calent, hi poseu l’api,

Read More

Sopar infantil…

Avui ens ha tocat quedar-nos amb la Martina, la nostra neboda de 6 anys. La nena apunta maneres, li agrada menjar bé. Sempre que es queda a sopar ens demana que li fem pizza, però avui no teníem ganes d’embolicar-nos a fer la massa, fermentar-la, etc. Hem sortit a fer un tomb i comprar quatre

Read More

Carxofes amb llima i pebre vermell

Aquest plat el varem menjar al Marroc i a la Mónica li agrada molt.  És un aperitiu molt saborós i refrescant. Hem de comprar cors de carxofa envasades de bona qualitat. També les podem bullir nosaltres, però és un aperitiu ràpid de preparar quan t’estàs prenent un vermut o una copeta de vi i vols

Read More

Ferreros de patata violeta

Aquest és un aperitiu original, que es pot menjar fred i agrada molt Hem de pelar i bullir les patates violeta, que també s’anomenen Vitelotte. Quan estiguin cuites, coleu l’aigua (que us haurà quedat del mateix color que les patates) i reserveu-ne una mica. Amb la forquilla, fem un puré afegint una mica de mantega

Read More

Canalons d’espigalls, formatge i pernil

Aquests canalons són de creació pròpia. Al Garraf es mengen molt els espigalls, tot i que per aquesta recepta, varem fer servir brotons, ja que encara no era el temps. Hem de netejar-los sota l’aixeta. Nosaltres, com quasi tota la verdura, els posem talladets al microones en un plat  tapats amb film de plàstic on

Read More

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies