Panacotta de regalèssia i canyella.

Aquest postre, d ‘origen italià, vol dir literalment “nata cuita”.

La textura recorda a un flam, però amb un intens gust de llet, que podem modificar afegint-hi infinitat d’ingredients.

Com a nosaltres ens agrada molt la regalèssia, ho hem provat i ha quedat molt bo.

En primer lloc posem els fulls de gelatina en remull amb aigua freda. En un cassó infusionem la regalèssia amb la nata i la llet. També hi posem sucre. Pel que fa a la quantitat de sucre, a alguns ens agrada molt dolç o no tant, o sigui que us recomanem que aneu provant i quan tingui el gust que us agradi, ja no hi poseu més sucre.

Per infusionar la regalèssia, talleu-la ben petita. Si no, us costarà un munt que es desfaci.

Quan la regalèssia estigui desfeta, la llet ja portarà uns 10 o 15 minuts a foc molt lent. Hem d’evitar que bulli.

Ara és el moment d’incorporar-hi la gelatina que teníem en remull. Barregem be i reservem.

Hi ha persones que ho posen en flameres i per servir-ho, ho desmotllen i ho presenten com un flam.

Nosaltres ho vam posar en recipients de vidre, per menjar des del potet.

Poseu al fons del potet unes galetes de canyella esmicolades.

Aboqueu-hi la nata, que ja estarà tèbia. Hi haurà trossets de galeta que pujaran i altres es quedaran al fons del pot. Cap problema. Més bonic.

Poseu-ho a la nevera al menys una hora.

Serviu-ho amb unes galetes al costat.

panacotta

Ingredients:

  • 1/2 litre de nata líquida (500ml)
  • 1/8 litre de llet (125ml)
  • 4 làmines de gelatina
  • 3 bastons de regalèssia negre (pega dolça)
  • sucre (al gust)
  • galetes de canyella

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies