Tomàquets xerri caramelitzats

Aquest és un bon aperitiu que agradarà a grans i petits. Llueix molt a taula. 

Només cal escalfar el sucre en una paella amb una cullerada d’aigua, fins que es formi el caramel.

Punxeu cada tomàquet per la part de la branca amb el bastonet.

Quan tingueu fet el caramel, amb compte de que no se’ns cremi, l’aneu traient i posant al foc, passeu els tomàquets pel caramel procurant que quedin ben empapats del liquid. S’ha de fer molt de pressa, ja que correm el perill que la pell del tomàquet amb contacte amb el caramel tant calent es rebenti.

Tan aviat com surten del caramel, hi espolseu el sèsam o qualsevol altre fruit sec per sobre. Poseu-hi un plat a sota, així recupereu el sèsam que cau i no queda enganxat al tomàquet. Nosaltres també hi espolsem una mica de sal Maldon. El contrast del dolç amb la sal i el tomàquet, és deliciós! No els mengeu fins que estiguin ben freds i cruixents!

Presenteu-los posant els pintxos dins d’un got amb sal grossa amb el tomàquet a dalt per que no es moguin ni caiguin.

Ingredients:Tomaquets caramelitzats

  • 1 paquet de tomàquets xerri.
  • 1 got de sucre
  • 1 cullerada d'aigua
  • sal Maldon
  • sèsam o fruits secs picats.
  • bastonets "xinesos" per enfilar-los (pintxos)

Bon profit!

 

Leave a Comment