Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls

Un plat modern i senzill de fer. Es pot menjar la tonyina freda o calenta, com més us agradi…

Primer hem de fer l’escabetx de cítrics. A una cassola o paella a foc molt suau, posem l’oli de gira-sol, les pells de la llima, la taronja i la mandarina, el porro i els grans de pebre. Ho deixem fer xup-xup una estona, com si ho confitem. No ho fregim. Un cop el porro i les peladures s’han estovat, hi afegim el suc dels cítrics i apaguem el foc. En calent, ho anem remenant, perquè s’integri l’oli amb els sucs.

Estant ben calent, és el moment de posar-hi la tonyina tallada a daus. Ho remenem de tant en tant, i al cap d’uns minuts li donem la volta a la tonyina. Es cou amb el calor residual i evitem que es ressequi. Ho podem menjar així, acabat de fer, però està més bo si reposa un parell de dies en un tupper a la nevera,

Nosaltres hem fet uns espigalls al vapor, els hem posat pel damunt dels daus de tonyina, a sobre les pells dels cítrics i el porro, i ho amanim amb l’escabetx pel damunt.

Bon profit!

Ingredients:

tonyinacitrics
  • 1 got d'oli de gira-sol.
  • 1 taronja, 1 llima, 1 mandarina.
  • Grans de pebre negre.
  • 1 tros de porro.
  • 1 filet de tonyina per cap, tallada a daus.
  • Sal

Comparteix-ho!

About the author

1 comment on “Tonyina escabetxada amb cítrics i espigalls”

  1. Carles Pinyol

    Molt nivell, Cuinaire.
    Cada setmana s’em gira mes feina. Per ara, totes les que he fet boníssimes………..

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies