Truita de Trinxat amb girella del Pallars

Us presentem un recepta molt fàcil de fer, pocs ingredients, però amb un de molt especial: la Girella.

És un embotit elaborat amb carn de xai, espècies i arròs, típic dels Pallars i l’Alta Ribagorça. De gust intens, ens recorda una mica a un botifarró (Morcilla) però no és apte per tots els paladars…

En aquest cas, els nostres amics en Carles i la Isa, ens en han portat una peça. A mi m’ha agradat, a la Mònica no tant… Per això, us recomanem que si no en trobeu o simplement no us agrada la Girella, feu servir botifarra blanca, bisbe o bull blanc.

Utilitzem el trinxat d’aquesta recepta.

Fem una truita, batent els ous en un bol i incorporant-hi el trinxat. Vigileu amb la sal. Si el trinxat ja en porta prou, no caldrà posar-n’hi gaire, o gens…

Escalfem l’oli en una paella, i posem la barreja. Fem una truita, com si fos de patata. I si us agrada crueta…mmmm!!!

Mentrestant, hem tallat la girella en rodanxes d’un cm. aproximadament. La posem a una paella amb un xi d’oli i la fem pels dos costats, que quedi torrada.

Servim la truita amb la Girella a sobre, la portem a taula, i que cadascú es serveixi!

Bon profit!Truita de trinxat amb girella

Ingredients:

  • Trinxat
  • 6 ous mitjans o 8 petits
  • Girella (o altre embotit que us agradi)
  • Oli

 

 

 

Leave a Comment