Trinxat de Cerdanya

Un clàssic de la nostra gastronomia. Ara se’n diu Trinxat de Cerdanya. A casa, la mare sempre n’havia dit “col i patata” …

Les proporcions poden variar segons els gustos. A nosaltres ens agrada amb més col que patata (70-30%)

Hi ha cuiners que no utilitzen les fulles exteriors de la col. Si estan be, no les llenceu. Renteu-les i poseu-les. Li donen molt de sabor i sobretot color al plat.

Comencem bullint les patates i la col d’hivern tot tallat petit, amb aigua i una mica de sal. Imprescindible per aquest plat, que sigui col d’hivern. Un cop bullit, poseu oli en una paella (nosaltres el fem en una cassola fonda antiadherent) i saltegeu els alls picats ben petits un moment en oli abundant. En aquest moment, s’hi pot posar botifarra blanca, negra, el que vulgueu.  No deixeu que es torrin, només que agafin una mica de color i de seguida aboqueu-hi la verdura bullida.

Aneu trinxant amb una espàtula o cullera de fusta i remenant. Rectifiqueu de sal i pebre. Ull si hi heu posat botifarra, que us pot afegir sal inesperadament.  No tingueu pressa, aneu fent i donant-li la volta, que es vagi torrant com si fos una truita.

A nosaltres no ens agrada que quedi fet un puré, ens agrada trobar trossos de patata i de col.

S’acompanya amb rosta, però nosaltres l’hem feta amb gambes, amb botifarra blanca, amb sípia, amb xips de moniato….

Bon profit!

Trinxat

Ingredients:

  • Una col d'hivern
  • Patates
  • Un parell de grans d'all
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre.

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies