Verdures, algues i bolets orientals

Un plat asiàtic, lleuger i molt saludable.

Hem trobat a un supermercat de Sitges, Bok Choi (col xinesa),   i Choy Sum.

Com ens agrada tant la cuina oriental, hem fet aquest plat amb molt sabor. Potser porta bastants ingredients poc usuals, però avui en dia son fàcils de trobar.

La nit abans hem posat en remull un grapat d’algues deshidratades (Wakame, Enciam de Mar) i bolets orientals secs (Orella de Judes, Xampinyons Ostra, Shiitake). Als Shiitake, millor els hi talleu el peu. És dur i desagradable en boca.

Preparem una mica de salsa, que posarem al final. Barregem un parell de cullerades de salsa xinesa d’ostres, salsa de soja i oli de sèsam. Reservem.

Per fer el plat, tallem el Bok Choi i el Choi Sum a trossos petits. Reservem les parts verdes de la fulla. Escalfem una mica d’oli de sèsam en una paella grossa o wok molt calent i hi posem les algues i els bolets ben escorreguts. Ho saltegem a foc molt fort, durant uns 3 o 4 minuts. Aleshores hi posem els talls més gruixuts de la verdura que havíem tallat. Ho saltegem uns minuts més, sempre amb el foc a tope. Quan la verdura ja està al dente (no la volem tova), hi posem les parts verdes que teníem reservades. Un minut o dos més i és el moment d’incorporar la salsa que hem fet abans. Remenem i emplatem. Espolsem amb sèsam torrat per sobre.

Nosaltres ho hem acompanyat d’una hamburguesa de vedella casolana amb espècies japoneses.

Bon profit!

Ingredients:

verdures orientals saltejades

  • Bok Choi
  • Choy Sum
  • Algues (Wakame, Enciam de mar)
  • Bolets japonesos variats
  • Salsa d'ostres
  • Salsa de soja
  • Oli de sèsam
  • Sèsam torrat

 

Comparteix-ho!

About the author

Leave A Reply

Uso de cookies

Aquest lloc web utilitza galetes (cookies) perquè tingueu la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies, cliqueu l'enllaç per a més informació.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies