Vol-au-vent de bolets i gambes

Fàcil, fàcil. Cosa de nens…

Com la nostra amiga Mercè ens ha regalat uns fredolics del Garraf que ha collit el seu pare, i al rebost hi teníem un paquet de vol-au-vents, hem fet aquest primer plat força bo.

Aquest és un primer plat econòmic, que omple i queda bé.

Hem de comprar uns vol-au-vents. Poden ser  de la vostra pastisseria de confiança o de paquet. Tots dos valen.

Posem un parell de ceps deshidratats a la picadora. Els convertim en pols. El pols de ceps els hi dona un gust especial.

Posem al foc una paella amb una cullerada sopera de mantega i un rajolí d’oli d’oliva. Afegim els bolets picats.

Quan estiguin cuits, hi posem les cues de gamba i incorporem un parell de cullerades de farina. Remenem fins que la farina agafi color. No volem que es noti el gust de la farina crua. Un cop tot remenat, hi posem la llet i la nata. Remenem evitant que faci grumolls. Deixem que faci xup-xup i hi posem el pols de ceps.  Rectifiquem de sal i pebre al gust, i deixem refredar.

Omplim els vol-au-vents amb aquesta farsa, i els posem al forn 10 minuts a 180º.

Apa, a menjar…

volovan2

          Ingredients:

  • 6 vol-au-vent
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 rajolí d'oli
  • cues de gamba pelada
  • bolets al gust (fredolics, rovellons, etc)
  • 2 cullerades de farina
  • 2 gots de llet
  • 1/2 got de nata
  • Sal i pebre al gust

Bon profit!

 

Leave a Comment